Jämför lån av pengar

Jämför privatlån och låna pengar på nätet och online

Behöver du låna en mindre summa?

Mindre summor på 1000, 2000 eller 3000 kronor och uppåt kallas ofta för mikrolån, sms-lån eller internetlån. Det är mindre lån som tas under en kortare tid, t.ex. 30, 60 eller 90 dagar. Det är ofta ganska hög ränta även om avgiften är låg. Det går snabbt att ansöka och man få pengarna direkt eller efter några timmar. Sms-lån är för den som akut behöver en mindre summa för ett snabbt inköp.

Sammanställning av de bästa sms-lånen

Lista med de bästa smålånen och olika sms-lån med fakta om ränta, avgifter, villkor, åldersgräns, eventuella anmärkningar mm från trygga bolag.

Är sms-lån och korttidslån ett bra sätt att låna?

Det kan diskuteras hur bra det rä att låna mindre summor under en kortare tid. Men om man vill låna en mindre summa finns inga bra alternativ. Vill man låna 1000, 2000, 3000, 4000 eller 5000 kr under en tid av 30, 45, 60 eller 90 dagar så är det små weblån som gäller. Och om det inte finns några andra val så måste man säga att det som finns är bäst, i alla fall bättre än ingenting. Det är en hög årsränta men avgifter är låga. Man ska dock fundera noga innan man lånar och göra en analys om man verkligen behöver.

Kan man ta ett smslån trots betalningsanmärkningar?

Ja, en del banker lånar ut pengar trots att man har en betalningsanmärkning hos UC eller hos kronofogden. Om det går framgår av vår sammanställning. Att ta ett lån utan UC framgår också i listan. Att låna med tidigare anmärkningar är dock inget vi rekommenderar utan bör undvikas om man kan. Men beslutet är upp till dig som kund, det finns inget omoraliskt att låna igen om man har haft problem med tidigare lån. Men se till att försöka betala tillbaka i framtiden så att du inte hamnar i mer trubbel.

Smålån har inga krav på redovisning av vad pengarna skall användas till. Det ställs inga frågor om vad du ska göra med lånet, du kan handla på nätet eller vad du vill. Men fundera innan huruvida du kan hitta alternativa sätt att skaffa pengar istället för att sätta dig själv i skuld. Skulder skall återbetalas och med mindre lån är tiden för återbetalning väldigt kort. Det gäller att ha tillgång till pengarna när tiden går ut, det går att förlänga lånet med det är ofta ganska dyrt. Att inte återbetala i tid kan skapa stora problem och förhindra fler lån senare genom anmärkningar och krav från kronofogden. Se till ha en planering som inte gör att du hamnar i en skuldspiral.